BOISBUCHET WORKSHOP GREEN HOUSE cover image

BOISBUCHET WORKSHOP GREEN HOUSE

WORKSHOP

Boisbuchet е сбъднатата мечта на Александър фон Вегесак- експерт и ценител на дизайна и изкуството. През 1986 г. Александър закупува Domaine de Boisbuchet, с план да съживи комплекса и да създаде място, на което хората могат да изследват природата, да обменят опит и идеи, да създават изкуство или просто да съзерцават околната среда. След първоначалното обновяване на основните сгради на Boisbuchet, той основава неправителствената организация „CIRECA“ Center international de recherche et d'éducation culturelle et poljoprivredole (CIRECA), която управлява програмата на Boisbuchet: международна програма за работилници в сътрудничество с дизайнерския музей Vitra. 

В този уъркшоп предизвикахме сетивата си и обхванахме всепроникващата енергията на природата, която ни заобикаля в Boisbuchet. 

Построихме нещо, което се превърна в съзерцателно преживяване - структура, при която ресурсите си взаимодействат в балансирана среда. В тази нова микроклиматична обстановка, топлината и шепотът на вятъра се движат заедно, докато природата попива създадената от тях форма. Потърсихме и следи от археологични находки и проучихме архиви от римските оранжерии, датиращи от 13 век. В крайна сметка всичко доведе до изграждането на зелена къща/ оранжерия от естествени материали, която принадлежи на това специално място.


Copyrights

 photos © Mariana Lopes  / © Tracy Zeidan